Kesäisin on kiva käyttää hieman avonaisiakin sandaaleita tai korkkareita, eikö vain? Joskus vaan saattaa käydä niin, ettei niin kehtaa tehdä, koska varpaat ja jalat saattavat näyttää aivan kamalilta. Tässä muutama pieni vinkki virkistäväksi jalkahoidoksi:

1. Liota. Tee itsellesi renttouttava 10 minuutin jalkakylpy, joka pehmittää koppuran ihon, kynnet ja kynsinauhat. Ota vati, pistä sinne muutama litra vettä, niin että jalkasi peittyvät ja annostele jalkasuolaa ohjeen mukaan. Saat hetkestä lähes ikimuistoisen ripottelemalla veden pinnalle kukkasia. :)

2. Raspaa. Kovettuma jota jalkojen pintaan syntyy, on oma luonnollinen suoja hankausta vastaan, jonka vuoksi et saa kerralla poistaa kaikkea kovettumaa, viikottainen kevyt hionta on suositeltavampaa. Kuorinta ja harjaus poistavat kuivan ihon.

30bk21l.jpg

3. Hoida. Jalkavoiteita tulisi levitellä aamuin illoin, näin takaat kauniit ja terveet jalat ympäri vuoden. Silloin tällöin voit tehdä jaloillesi myös virkistäviä naamioita!

10xzntk.jpg
(The Body Shopista löydät lähes varmuudella kaikki tarvitsemasi tarvikkeet.)


Nyt kun jalkojemme iho hehkuu kauneuttaan, voimme siirtyä varpaiden kynsiin. Kynsistä en osaa juuri muuta sanoa, kun että ne ovat nätit jos ne ovat kauniin punaisen lakan peitossa. Olen jostain myös lukenut, että isovarpaan kynnen tulisi olla sokeripalan kokoinen ja muotoinen. Kulmia ei saa viilata liian pöyreiksi, muuten kynsi alkaa kasvamaan ilkeästi ihon sisään. Olisi varmasti suotavaa, jos muutkin varpaat olisivat hieman neliskulmaisen muotoisia, mutta itselläni ne ainakin sojottavat joka suuntaan minkä muotoisina ja kokoisina vaan, eikä pienimmässä varpaassa ole kynttä juuri ollenkaan. :D

ojj97d.jpg


Nyt kun jalkamme ja kyntemme ovat kauniit, voimme opetella kävelemään korkeilla kengillä, ihanaa jee ! Aloitame opettelun ihan alusta. Ennen maailmalle lähtöä, kiinnitä huomio näihin seikkoihin:

1. Kenkiin. Kannattaa aloittaa ihan muutaman sentin koroilla, jotain 3 ja 4cm paikkeilla olisi varmaan hyvä. On jo vähän haastetta, muttei liikaa. Jos korko olisi vielä kiila, niin se helppottaisi paljon.
2. Kokoon. Moni erehtyy usein ostamaan väärän kokoiset kengät ja katuu sitä jälkeen päin (minä kuulun ehdottomasti tähän sakkiin). Mitään nippelivinkkejä en osaa sanoa, että miten ostaa varmasti oikean kokoiset kengät, mutta katso ettei ne purista eikä tipu. Koita myös käpsytellä niillä hieman ennen ostoa.
3. Asentoon. Ole nojautuneena hieman taakse päin, tuo lantiota hieman eteenpäin ja pysy rentona. Anna käsien heilua hieman vartalon mukana.
4. Askeleeseen. Askellä hitaasti ja tasaisesti. Älä ryntäile. Astu maahan ensin korolla, niin että varpaat seuraavat napakasti perässä. Pidä sääret lähellä toisiaan.
5. Viimeisenä vinkkinä annan sen, että ennen kuin lähdet matkaan, katso kotona itseäsi peilistä ja ktso miltä kävelysi näyttää. Tarkkaile myös näyttääkö kävely asentosi normaalilta. (on nähty niitäkin ihmisiä jotka menevät pää edellä korkkarit jalassa kuin strutsi ja se näyttää karsealta!)


Tähän loppuun voinkin esitellä halutuimpani: (kaikki ei ole korollisia ja varpaita paljostavis, mutta silti.)

qs2st2.jpg

Ihanan värikkäät Vagabondit, viidellä kympillä kenkäreposta ! Ihanat nämä värit, ei voi muuta sanoa. Kynsilakan saa makeasti samaan sävyyn! (siis ihan sormiin, mutta miksi ei varpaisiinkin?)


x1aqgk.jpg

Ah, mitkä saappaat! Nämä saa oikeasti kuolan valumaan suupielistä. Hintaakin kyllä sitten löytyy n. 105e Ellokselta, sinne siis!


o89mbo.jpg

Aikaperus loaferit Espritiltä. hmmmm.. taisi olla 40e? Minusta nämä loaferit ovat kivoja, siistejä ja helppoja.


2e22bk0.jpg

Tässäkin tälläiset perus valkoiset korot, ei mitkään ihmeelliset. Hinta tosin on houkuttelevat 18e (muistaakseni?) ja Ellokselta.


dny78o.jpg

Nämä on sit jo aika suloiset! Taisi olla andiamosta (vai kenkäreposta?) ja hintakaan en enää muista. :D musta tuo vaaleenpunaiset ompeleet on suloiset.