Olen pitkään pohtinut, että mikä voisi olla minulle se oikea lemmikki, silloin kun muutan omaan kotiin. Aihe ei ole nyt ajankohtaisimmillaan, mutta punnitsen sitä silti.

Omasta mielestäni lemmikin kuuluisi olla aktiivinen, mutta silti se osaisi välillä rauhottua. Sillä pitäisi olla karvat ja mieluiten se tykkäisi myös syleilystä. Allergiaa ei ole, joten se ei ole ongelma. Lemmikin pitäisi olla aika helppo hoitoinen, eikä kaipaisi joka päivä yli tunnin lenkkiä tai muuta "pakkotyötä", kyllä jonkun häkin nyt voisi muutaman kerran viikossa siivota. Eläin saisi olla myös hieman erilainen, jota ei löytyisi joka taloudesta.

Ensimmäisenä siis poistan listaltani koiran ja kissan. Koira siksi, että joka päiväiset lenkit pelottavat ja siihen pitää todella sitoutua. Kissoista en ole oikein ikinä välittänyt. Ovathan ne ihan kivoja, mutta ei omana. Kumpikin näistä ovat myös tavallisimpia eläimiä mitä tiedän. Ehkä eniten mieltäni miellyttäisi puput ja kesyrotat. Mutta kumpi olisi kivempi?

Minulla on ollut pupuja elämäni aikana .. neljä kappaletta. Jokaisesta olen pitänyt ja ne ovat juuri sellaisia eläimiä, mitkä täyttävät edellämainitut "kriteerini". Puput ovat silti minulle jo ennestään tuttuja ja mielelläni haluaisin uusia haasteita. Puput ovat myös aika tavanomaisia lemmikkeinä.

Kesyrotista luin ensimmäisen juttuni muutama kuukausi sitten. Jotenkin ihastuin samantien. En toki tiedä millaisia ne oikeasti ovat. Niitä kehutaan fiksuiksi ja myös seurallisiksi. Tykkäävät kuulemma jopa istua ihmisen olkapäällä ja katsella vain maailman menoa, tarkoittaako se, että ne ovat rauhallisiakin välillä? Kun tykkäävät kattellakin vain? Lukiessani lisää tekstejä kesyrotista, huomasin, että niiden hoito on kumminkin aika raskasta. Tai että häkki pitäisi joka viikko raahata pesuhuoneeseen ja hinkata puhtaaksi. Luulen, että mukana oli myös hieman liioittelua. Vai?

Miten te löysitte juuri sen oikean eläimen tai tarkemmin vielä sen oikean rodun? Toivottavasti minäkin löydän omani. :)

95mpna.jpg
ex kääpiöluppani Luru

--------------------------------------------------------------------------------------------

Pieni tiedotus tähän loppuun. Osaan jonkun verran tehdä ulkoasuja kotisivuille ja voisin alkaa niitä pientä (todella pientä) korvausta vastaan alkaa tekemään halukaille. :)